Irány a termál!

Nyugat-Magyarország egyik kedvelt turisztikai célpontja Zala, a gyógy- és termálfürdők hazája. Zalakaroson, Lentiben, Kehidakustányban, Bázakerettye, Zalaegerszegen, Zalaszentgróton, Pusztaszentlászlón találunk gyógyfürdőt, de itt található az őskori eredetű világhírű hévízi termáltó is. Senki nem mehet el innen úgy, hogy legalább egy méltán híres fürdőt ne látogasson meg!

Zalakaros - „A fürdőkomplexum!”

Bármelyik Zalakaros - „A fürdőkomplexum!”évszakban látogatja meg a zalakarosi fürdőt, biztosan nem fog csalódni, hisz négy részlege biztosítja a teljes kikapcsolódást: kültéri és beltéri élménymedencék, fedett fürdő, a gyógycentrum és a strand. Az itt található 96 °C-os gyógyvíz kétezer méteres mélységből tör föl és vízösszetétele egész Európában egyedülálló. A több mint 10 hektáros, szépen gondozott parki környezetben kialakított termál-strandon minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő medencetípust: gyógy,- termál,- családi,- hullám,- gyermek- és sportmedencék, csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás örömét. A fedett gyógycentrum három gyógymedencével várja a vendégeket. A kéntartalmú gyógyforrás a legmegfelelőbb krónikus ízületi gyulladásra, reumára, krónikus nőgyógyászati panaszokra, vegetatív idegrendszeri zavarokra és fogínybetegségekre. A legkisebbekre is gondoltak! Számos vizes attrakció csalogat a Vízipók Csodapók vízi gyermekvilágban. A gyerekek kétszintes medencét vehetnek birtokukba: az alsó szinten napvitorlák árnyéka alatt pancsolhatnak, a vízi világ rejtelmes barlangjárataiban, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak. Az emeleten hétféle csúszda kínál kalandot: anakonda és mini fekete lyuk, szivárványcsúszda és családi csúszdák csalogatják a merész vállalkozót, a harcos kedvű gyerekek pedig vízágyúkkal vívhatnak csatát.
Távolság a vendégháztól: 36 km

Lenti gyógyfürdő - „Egy különleges energetikájú hely!”

A Lenti Lenti gyógyfürdő - Egy különleges energetikájú hely!fürdő vize Európa-szerte ismert 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi, izületi, gerinc- és hátproblémák kezelésére alkalmas. A gyógyvíz hatását a Szent György Energiapark jótékony földsugárzásai egészítik ki. A fürdő területén olyan gyógyító energiájú Szent György sugárzások találhatók, melyek csillag alakú rendszere a Föld energetikai hálózatának részét képezi. Minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítja helyre. Az egész szervezetben harmonizálják az energia áramlását, nem csupán egy szervre hatnak, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segítik, öngyógyító folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt. A Lenti termálfürdő 5 szabadtéri, 3 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidromasszázs élménymedencével, valamint 8 Ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat.
Távolság a vendégháztól: 41 km

Kehidakustány - „Anya, apa, az apróságok és a nagyszülők!”

A fürdő Kehidakustány - Anya, apa, az apróságok és a nagyszülők!három részre tagolódik: gyógyfürdő, élményfürdő és a kültéri strandfürdő. A kehidai létesítményben összesen 13 működik: gyermekmedencék, gyógyvizes ülőmedencék, sodrófolyós medence. A fürdőben külön gyermekmedence, gyógyvizes ülőmedencék, sodrófolyós medence található. A komplexum bababarát szolgáltatásai közé tartozik, hogy babaágyat, pelenkázó helyiséget, fürdető kádat, bébiétel melegítési lehetőséget biztosítanak a gyerekekkel érkezőknek. Mozgásszervi, idegrendszeri, bőrgyógyászati és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint a balesetek utáni rehabilitáció elősegítésére is alkalmas a kehidai gyógyvíz, amely gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Távolság a vendégháztól: 28 km

Hévízi gyógyfürdő - „Páratlan egész Európában!”

A Hévízi-tó Hévízi gyógyfürdő - Páratlan egész Európában!Európa legnagyobb természetes gyógytava. A több mint 4 hektáros tavat egy közel 34 hektáros erdő védi, ezek együtt egyedi mikroklímát alkotnak. A vörös tavirózsát az 1800-as évek végén telepítették a tóba. A tavat lombhullató mocsárciprus fasorok veszik körbe, amely a tó egyediségét még fokozzák. A Hévízi-tó két forrásból táplálkozik: egy 38 méter mélyen levő karsztbarlang több tízezer éves meleg és hidegebb vize keveredik össze benne. Ez a kevert meleg víz táplálja a tavat. Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C-ot is. Ősszel és télen a hőmérséklet alacsonyabb, mintegy 24-26 °C körül mozog.
Távolság a vendégháztól: 28 km

Bázakerettye - „Gyógyfürdő a dombtetőn!”

Különleges Bázakerettye ”Gyógyfürdő a dombtetőn!”élményben lehet része annak, aki ellátogat ebbe a gyógyfürdőbe. Az itteni medence ugyanis dombtetőre épült, így fürdőzés közben a tájban is gyönyörködhetünk. És nem akármilyen vidékben! Bázakerettye egy kis Zala megyei település, mely a Göcseji dombok között egy szép völgyben fekszik. A fürdő területén az utóbbi években építették meg a két termálvizes medencét, a legmodernebb technikákkal felszerelve. Az egyik medence elsősorban ülőfürdő vételére alkalmas, kör alakú, míg a másik termál medence egzotikusabb, szív alakú, és pezsgőfürdőt is építettek bele. A sportolni vágyókra is gondoltak az üzemeltetők, ugyancsak nemrégen került felújításra a hideg vizes úszómedence is.
Távolság a vendégháztól: 42 km

Zalaegerszeg Aquacity - „Vízicsúszda és élménypark!”

A Vízi Zalaegerszeg Aquacity - Vízicsúszda és élménypark!Vidámpark Közép-Európa egyik legnagyobb és egyúttal a Dunántúl egyetlen aquaparkja. Gyönyörű környezetben, a Gébárti-tó mellett, a Termálfürdő szomszédságában találjuk a vízi vidámparkot és élményparkot, melyet elsősorban a rendkívül változatos csúszdák emelik ki az átlagból. Az aquapark fő szenzációja a Twister, az egyenként több mint 100 méter hosszú kalandcsúszda páros. A leghosszabb csúszda, a 122 méteres Őrült folyó, amin egy kétszemélyes csúszó gumival tudunk lecsúszni. A leggyorsabb pedig a Kamikaze, amelyen szinte szabadesésben száguldunk a csobbanó medence felé. Ezeken kívül van még a Fekete lyuk, ahol a zárt csőben vizuális- és hanghatásokkal felturbózva száguldhatunk, a szelídebb Anaconda és számos kanyargós kalandcsúszda. A csúszdákon kívül is van élet a parkban, Magyarország legnagyobb hullámmedencéjében idézhetjük fel a tenger hullámzását, vagy a 4 méter mély ugrómedencében tehetjük próbára bátorságunkat három különféle magasságból. A népszerű Lassú Folyón pedig 300 méteren át ringatózhatunk a hatalmas úszógumiban. Strandmedence és jakuzzik teszik teljessé az itt töltött időt. A gyermekek számára vízi élményelemekkel gazdagon felszerelt bébi- és gyermekmedence áll rendelkezésre, mellette pedig szárazföldi játszótér várja a vizet megunt csöppségeket.
Távolság a vendégháztól: 28 km

Zalaszentgrót - „Festői környezet, a tiszta levegő, a kellemes termálvíz!”

A fürdő Zalaszentgrót - Festői környezet, a tiszta levegő, a kellemes termálvíz!a valódi csendet és nyugodt pihenést kedvelők egyik első számú úti célja. Az 1998-ban feltárt kút kiváló minőségű termálvízzel látja el a fürdőkomplexumot. A víz egyedülálló minőségére utal, hogy az egyik multinacionális üdítőitalgyár NaturAqua néven forgalmazott ásványvize is ugyanebből a vízbázisból származik. A Szent Gróth Termálfürdőben öt szabadtéri és négy fedett medence várja a vendégeket. A beltéri részlegben meleg vizes ülőmedence, gyermekpancsoló, úszó- és tanmedence található. A kültéri strandfürdőben egy élményelemekkel és csúszdával felszerelt medence, nagy medence, ülőpados, termálvizes medencék vannak és a legkisebbeknek itt is építettek egy gyerekpancsolót.
Távolság a vendégháztól: 41 km

Pusztaszentlászló - „Termálfürdő, ahol éjszaka is fürdőzhet!”

A termálfürdő Pusztaszentlászló - Termálfürdő, ahol éjszaka is fürdőzhet!lankás dombok ölében, Zala megye közepében, Zalaegerszeg és Nagykanizsa között félúton található. A pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termál Strandon és Kempingben a család minden tagja kikapcsolódhat és élvezheti a nátriumhidrogén-karbonátos gyógyvíz jótékony hatását. A közel ezer négyzetméteres vízfelületű medencéket 11900 éves termálvízzel töltik! A fedett Maci medencében minden pénteken és szombaton, az éjszaki fürdőzés páratlan élményével várják a vendégeket!
Távolság a vendégháztól: 20 km