Programok

Szívesen ajánljuk az alábbi színes programlehetőségeket mindazoknak, akik a Prémium Vendégházat választják hosszabb-rövidebb kikapcsolódásuk helyszínéül.

„Élő biológia óra!”

Betekintést „Élő biológia óra!”nyerhetünk a Domberdő Természetvédelmi Egyesület munkájába: a környéken fészkelő madarak megfigyelése és gyűrűzése igen izgalmas programnak ígérkezik. Évszaktól függően lehetőség van madár-megfigyelésen, illetve terepmadarászáson való részvételre is.

„Betekintés egy fazekas életébe!”

A fazekasság „Betekintés egy fazekas életébe!”az egyik legősibb mesterségünk. Egy műhelylátogatás keretén belül gyerek és felnőtt egyaránt kipróbálhatja az agyagozást és korongozást. (ami nem is olyan egyszerű)

„Látogatás egy öko-farmon!”

A városon „Látogatás egy öko-farmon!”kívüli élet a gyerekek, de még a felnőttek részére is nagyon izgalmas lehet. Nemesrádó egy piciny zalai falu, ahol bepillanthatnak a vendégek a falusi élet mindennapjaiba: hogyan készül a kenyér, a lekvár, a túró és a sajt. Testközelből láthatnak és simogathatnak háziállatokat: cicát, kutyát, pónit, szamarat.

„Milyen egy falusi vendégasztal?”

Falusias, Milyen egy falusi vendégasztal?vagy vidéki környezetben a házi élelmiszerekhez és gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek bemutatása. A búcsúszentlászlói őstermelőnél a vendégek részt vehetnek a húsfeldolgozásban, megnézhetik, hogyan történik a füstölés, hogyan készül a szalonna, a zsír, a tőkehús.

„Lovaglás Gyűrűsön!”

A nemzeti „Lovaglás Gyűrűsön!”örökséget képező magyar lófajták: gidrán, hucul megismerése. Lovaglási lehetőség, sétakocsizás, futószárazás.

„Gyűjtsünk gombát, medvehagymát!”

Évszaktól „Gyűjtsünk gombát, medvehagymát!”és időjárástól függően páratlan élmény egy hajnali göcseji gombászás, vagy tavasz kezdetén a medvehagyma gyűjtése. (amit aztán vendégházunkban el is készíthetnek)